Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek'e, ilk aşamada 5 çay bahçesi yapılacak

Erdek

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ilk aşamada öncelikle cumhuriyet alanındaki beş çay bahçesini tamamlayacaklarını açıkladı. Çay bahçelerinin bulunduğu bölgenin, belediyenin tapulu malı olduğunu, ancak doğal sit alanı içinde yer aldığını yineleye

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ilk aşamada öncelikle cumhuriyet alanındaki beş çay bahçesini tamamlayacaklarını açıkladı. Çay bahçelerinin bulunduğu bölgenin, belediyenin tapulu malı olduğunu, ancak doğal sit alanı içinde yer aldığını yineleyen Sarı, şu bilgiyi verdi:
“Çay bahçelerinin vaziyet planı onaylandı. Eski çay bahçelerini yıktık. Mart ayında mimari projesi onaylandıktan sonra cumhuriyet alanındaki beş çay bahçesinin yapımını hemen başlatacağız. Diğer üç çay bahçelerini ise daha sonra yapacağız. Çay bahçelerinin bulunduğu alan, eylül ayında ise doğal sit olmaktan çıkacaktır. Cumhuriyet alanındaki beş çay bahçesinin üzerindeki yapılar zaten sökülür takılır şekilde prefabrik olacaktır. Zemin ise ahşaptan oluşacaktır. Çay bahçelerinin projesini, hiçbir bedel almadan çizdim. 1,5 milyon liraya mal olacak bu beş çay bahçesinin, haziran ayı sonuna dek tamamlanacağını düşünüyorum.”
Projesinin yine kendisinin çizdiği çarşı meydanının ise botanik bahçe durumuna dönüştürüleceğini, burada oturma yerleri olmayacağını vurgulayan Sarı, bu alanın çelik konstrüksiyonlarının da hazırlandığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false